Teamcoaching: versterk mensen en doorbreek patronen

Geen werkomgeving zo toxic als die waar mensen ongelukkig zijn. Waar werknemers vastzitten in patronen en teams elkaar tegenwerken. Afdelingen waar de inspiratie ver te zoeken is en waar een cultuur van roddelen en ziekmelden aan de orde van de dag is. Herkenbaar? Het is aan de hand in de meest uiteenlopende branches van Nederland. En als je niet op tijd ingrijpt, kan het je afdeling of onderneming om zeep helpen. Hoog tijd dus om de boel om te gooien en het team te laten bloeien. Teamcoaching is daarbij je beste tool.

Teamcoaching voor teams en individuen

Welkom bij Coachingspraktijk Hier en Nu, waar teamcoaching een krachtige methode is bij het doorbreken van patronen en het motiveren van je team. Teamcoaching gaat trouwens verder dan alleen coaching van het team, het biedt niet in de laatste plaats waardevolle mogelijkheden voor individuele coaching van werknemers én werkgevers. Want een individuele werknemer of werkgever die bloeit, die kan een heel team meekrijgen. Van de rotte appel in het team naar een gezellige, inspirerende collega.
Ik wil mijn team laten bloeien

Smeerolie voor je onderneming

Een bedrijf met ontevreden werknemers of een verziekte teamsfeer zal nooit optimaal kunnen presteren. Ongemotiveerde of ongelukkige werknemers melden zich namelijk vaker ziek en ook langer ziek. Teams waarin een ongezonde hiërarchie heerst of waar weinig cohesie is, presteren bovendien slechter. Als je je team dus niet goed verzorgt, stijgt het ziekteverzuim, neemt het verloop van personeel toe en lopen je bedrijfsresultaten uiteindelijk terug.

Nog een reden om je zorgen te maken als je team niet bloeit: klantontevredenheid. Klantbinding is misschien wel je belangrijkste wapen in de moordende concurrentie anno nu. Tevreden klanten voelen zich persoonlijk gewaardeerd en gehoord en komen vaker terug. Maar dat gaat alleen gebeuren als jouw medewerkers oprecht betrokken en geïnspireerd zijn. Zich er alles aan laten liggen om van klanten terugkerende klanten te maken. Dat lukt als een medewerker voelt dat hij binnen het team mag bloeien. 

Teamcoaching is daarom geen overbodige luxe, het is een noodzakelijk goed.

Vertel mij meer over teamcoaching voor mijn bedrijf

Teamcoaching klinkt als dat ene duffe jaarlijkse uitje

O ja, we gaan ook zeker duffe activiteiten doen. Maar we doen nog veel meer om de leden van het team in hun cohesie te ondersteunen en samenwerking te verbeteren:

  • teambuilding
  • communicatie verbeteren
  • groepsgesprekken
  • samen doelen stellen
  • voortgang monitoren

Teambuilding

We doen dus teambuildingactiviteiten. Of die nou duf zijn of toch eigenlijk verrassend leuk, het is een uitstekende manier voor teamleden om elkaar beter leren kennen en herkenbaarheid en vertrouwen op te bouwen. Humor is daarbij ontzettend belangrijk!

Communicatie versterken

Als coach leer ik jouw team om effectiever te communiceren. Door middel van communicatietraining leren teamleden om feedback te geven en te ontvangen. Dat gaat over communicatie en feedback in het hier en nu, in plaats van in het verleden. We laten frustraties achter ons en kijken naar wat het gezamelijk doel is. Wat willen we eigenlijk, individueel en met elkaar? 

Doelen stellen

Het is essentieel dat het team een gemeenschappelijk doel heeft om samen naartoe te werken. Als coach kan ik je team helpen deze doelen te formuleren en om te zetten in concrete acties. Gedurende het coachingstraject begeleid ik het team om deze doelen ook daadwerkelijk te bereiken. Ik zal feedback geven, vragen stellen en tools en technieken aanbieden om zo echt ergens met elkaar naartoe te werken. Iets tastbaars, iets meetbaars.

Voortgang monitoren

Het monitoren van de voortgang speelt dus een belangrijke rol in teamcoaching. Ik zal het team helpen de voortgang te meten. Dit kan gebeuren via evaluaties, waarbij het team feedback geeft op het proces en de behaalde resultaten. Op basis van deze feedback kan ik het coachingstraject eventueel aanpassen en bijsturen om optimaal resultaat te behalen. Aan het eind heeft het team iets samen bereikt. Iets om als eenheid trots op te zijn.

Maak een afspraak voor teamcoaching

Teamcoaching biedt jou als werkgever de mogelijkheid om patronen te doorbreken, het team te motiveren en samenwerking te versterken. Individuele coaching voor werknemers en werkgevers kan daarbij een waardevolle aanvulling zijn op het teamcoachingstraject.

Neem vandaag nog contact met me op en laten we samen aan de slag gaan. Ontdek wat teamcoaching voor jouw team kan betekenen en hoe het jou kan helpen om de gewenste resultaten te behalen.

Yes, ik maak nu meteen die afspraak

Teamcoaching Hillegom


Ook meer balans in jouw leven?

Op zoek naar een beter evenwicht tussen de dingen die mogen en de dingen die moeten? Meer ruimte maken voor dat wat je gelukkig maakt? Het draait allemaal om balans. Dat rottige toverwoord. Maar ook jij (of jouw team!) heeft een - zij het unieke - balans. Hoe en waar? Daar gaan we naar op zoek! Ik gids jou of je team graag richting een beter evenwicht. En die ontdekkingstocht trappen we af met een lekker bakkie koffie.

Maak een koffiedate voor een vrijblijvende kennismaking