Gelukkig worden

Voel je je moe, ellendig en lusteloos? Baal je van je werk, je leven of andere aspecten ervan? Verlang jij ook naar dat ene wonderlijke begrip waar het allemaal om schijnt te draaien in het leven: gelukkig worden? Lees dan even verder, want de oplossing is nabij.

Als kind vond je gelukkig worden misschien vanzelfsprekend haalbaar. "Later word ik rijk." En daarmee verwachtte je meteen ook: gelukkig. Maar naarmate je ouder wordt lijkt geluk ineens minder vanzelfsprekend. Een vaag begrip, verstopt onder een berg wasgoed, onder de zorgen over je gezin, onder stress op het werk of onder een laag zelfbeeld. 

Wacht op mij!

Ken je ook dat gevoel, alsof je aan de waterkant staat en de boot met geluk weg ziet varen, zonder jou aan boord? Een rotgevoel, alsof de anderen op die boot iets weten wat jij even hebt gemist. Terwijl jij je hart en ziel in een slopende baan of gezin stopte en je avonden verNetflixte, ben je vergeten dat je eigenlijk van plan was om gelukkig te worden. En nu ben je helemaal vergeten hoe dat ook alweer moest.

Ben je niet zo gelukkig?

Niet gelukkig zijn doet een beetje pijn, vind je niet? Alsof je gezakt bent voor het leven. Maar gooi die gedachte meteen weg! Het is heel normaal om soms niet gelukkig te zijn. De vraag is alleen of je daar een leven lang mee akkoord moet gaan. Zeker als je bedenkt dat gelukkig worden voor jou binnen handbereik ligt. 

Hoe word je dan gelukkig?

Lees even aandachtig mee. Want hier komt het. 

Het startpunt van gelukkig worden en oprecht gelukkig zijn met jezelf ligt in het volledig accepteren van wie je werkelijk bent, in essentie. Het draait allemaal om het hier en nu, niet om straks, morgen of volgende week. Geluk komt van binnenuit en alles wat je nu ervaart, vormt jouw leven.

Laten we dat even ontrafelen. Om gelukkig te worden moet je dus twee dingen doen:

  1. Lekker gelukkig zijn met jezelf. 
  2. Dingen doen waar je gelukkig van wordt. Mooie dingen ervaren. In het hier en nu, niet later.

Gelukkig worden = zelfontwikkeling

Bovenstaande klinkt irritant eenvoudig - maar meteen ook zo verschrikkelijk complex, toch? Dat snap ik. Maar realiseer je dit: geluk zit in jouzelf. Het is écht iets dat je zelf maakt. Je bent alleen even het recept kwijt. Ik sta klaar om dat recept met jou weer naar boven te halen. Hoe ik dat doe? Door jouw innerlijke ik aan het woord te laten. Te laten groeien. Dit gaat dus over zelfontplooïng, ontwikkeling van jouw binnenste.

Breng me naar zelfontwikkeling


Ook meer balans in jouw leven?

Op zoek naar een beter evenwicht tussen de dingen die mogen en de dingen die moeten? Meer ruimte maken voor dat wat je gelukkig maakt? Het draait allemaal om balans. Dat rottige toverwoord. Maar ook jij (of jouw team!) heeft een - zij het unieke - balans. Hoe en waar? Daar gaan we naar op zoek! Ik gids jou of je team graag richting een beter evenwicht. En die ontdekkingstocht trappen we af met een lekker bakkie koffie.

Maak een koffiedate voor een vrijblijvende kennismaking