Over coachingspraktijk Hier en Nu

Welkom bij Coachingspraktijk Hier en Nu. Twijfel je of coaching iets voor jou is? Of wil je graag iets meer weten over mijn praktijk? Lees dan even verder.

De hobbelige weg die je bewandelt

In mijn leven en in dat van jou komen we voor keuzes te staan. Soms is dat keuzemoment duidelijk: je verandert van baan, je verhuist naar het buitenland, je kiest voor gezinsuitbreiding of je besluit te beginnen met sporten. 

Maar vaak genoeg zijn de keuzes ook een stuk minder duidelijk. Je leeft bij de dag en je slaat willekeurig linksaf of rechtsaf, daar waar je vermoeide benen je brengen. Maar na verloop van tijd komt er een moment waarop je denkt: waar ben ik in vredesnaam? Hoe ben ik hier zo gekomen? En waarom voel ik me hier niet gelukkig, niet mezelf?

Hoe ben ik hier terechtgekomen?

Knappe vrouw of man die zich makkelijk uit zo'n situatie weet te manoeuvreren. Want iedereen kan wel zeggen: joh, dan kap je toch met die baan? Of: ga dan op die reis! Maar zo eenvoudig is het niet, ik weet het. Dingen trekken aan je. Verplichtingen. Twijfels. Je zit vast in een web dat je zorgvuldig zelf gesponnen hebt. En dat web, dat voelt weliswaar vertrouwd, maar niet als iets dat jou goed past.

Herken je dat?

Dat overkomt ons allemaal. Het overkwam mij ook. Na een leven van hard werken, carrière maken en zorgen voor gezin en ouders ontdekte ik dat ik een beetje van m'n padje was geraakt. Dat wegglijden in een vertrouwd leven dat niet per sé slecht is, maar ook niet per sé goed, dat is een manier om te overleven. Maar op een dag besef je dat je al heel lang een stem hoort, ver weg, maar die je nu pas voor het eerst verstaat. Een stem die roept: en nu is het mooi geweest! Dit mag ook anders!

Hoor jij ook die stem? Dan is het tijd om je ogen te openen. Want je bent aangekomen op een kruispunt. En dit keer sla je niet zomaar lukraak linksaf of rechtsaf, dit keer kies je bewust. Dit keer neem je de afslag naar gelukkig worden. En ik sta naast je.

Wijs me de weg naar een gelukkiger leven

Wat doet Hier en Nu?

Als persoonlijk coach, maar ook als teamcoach is het mijn werk om mensen te horen. Ik herken die stem in de verte namelijk maar al te goed. Ik heb hem zelf gehoord en elke keer dat ik een cliënt spreek hoor ik hem ook luid en duidelijk. Die stem, die ben jijzelf. De vergeten, verwaarloosde versie van jezelf. En die gaan we eens lekker in de watten leggen! En dat begint met goed te luisteren naar jezelf. Ik luister mee naar wat je te vertellen hebt.

Van een leven lijden naar een leven leiden

Als coach stel ik vragen die soms tot pijnlijke maar ook verrassende inzichten kunnen leiden. Wat is het toch, wat jou tegenhoudt in het hier en nu? Hoe reageer jij wanneer dingen spannend worden? Hoe kijk jij eigenlijk tegen jezelf en jouw vermogens aan? Samen zullen we onderzoeken welke overtuigingen of patronen uit het verleden je in de weg staan.

En daarna gaan we kijken welke dingen jou wél wat opleveren. Wat is het waar jij van gaat gloeien? Een hele ontdekkingsreis, persoonlijke coaching, maar o zo waardevol en noodzakelijk. Zelfontwikkeling, dat zou verplichte kost moeten zijn voor elk mens.

Persoonlijke of juist teamcoaching

Eigenlijk is het ontroerend, mijn werk: een stem geven aan de roepende in de woestijn. Iemand zien groeien naar iemand die bewust en hardop voor zichzelf kiest. Het klinkt misschien wat dramatisch en kazig, maar zo is het mooi wel!

Dus of je nu hulpt zoekt bij persoonlijke vraagstukken, of het is een heel team dat wel wat aandacht behoeft, mijn werk bestaat vooral uit luisteren en een spiegel voorhouden. Samen kunnen we mijlpalen bereiken! 

Wie ben jij, en waar wil jij naartoe? 

Breng mij naar Persoonlijke coaching Breng mij naar Teamcoaching

Dit zeggen de anderen

Ik ben trots, dat ik me kwetsbaar en open heb kunnen opstellen. Er werd door de coach geduldig gereageerd en goed geluisterd.

Vrouw
eind vijftig

Ik voel me gelukkiger omdat voor mij duidelijker is geworden wie ik ben en wat mij gelukkig en blij maakt in het leven, en vooral dat wie ik ben oké is.

Vrouw
veertig

De gesprekken die ik met Angelique heb gehad, heb ik als zeer plezierig ervaren. Ik maak nu andere keuzes die beter bij mij passen.

Man
midden vijftig

Ik heb er met meerdere mensen over gesproken hoe ontzettend fijn het was om met Angelique te praten. Zij gaf mij echt de ruimte om mezelf te zijn. Ik voelde mij op mijn gemak en veilig om mijn verhaal te vertellen. Ik voel mij nu meer gesterkt in het gegeven dat ik ertoe doe en het mijn leven is.

Vrouw
begin vijftig

Ook meer balans in jouw leven?

Op zoek naar een beter evenwicht tussen de dingen die mogen en de dingen die moeten? Meer ruimte maken voor dat wat je gelukkig maakt? Het draait allemaal om balans. Dat rottige toverwoord. Maar ook jij (of jouw team!) heeft een - zij het unieke - balans. Hoe en waar? Daar gaan we naar op zoek! Ik gids jou of je team graag richting een beter evenwicht. En die ontdekkingstocht trappen we af met een lekker bakkie koffie.

Maak een koffiedate voor een vrijblijvende kennismaking