Persoonlijke coaching

Iedereen heeft recht op gelukkig worden. Ook jij, dat weet je toch, hè? Maar je bent misschien vergeten hoe dat moet. Ben je eigenlijk vooral druk geweest met overleven. Overleven in je gezin, in je baan, in het leven an sich. Als een soort plantje dat alleen nog maar is, maar niet meer groeit. Terwijl groei, oftewel zelfontwikkeling, juist nodig is om gelukkig te worden. 

Vraag jij je af hoe je weer aan het groeien, of beter nog: bloeien komt? Persoonlijke coaching wijst jou de weg. Een ontdekkingstocht naar persoonlijke bloei en geluk. Water voor jouw plantje, mest voor jouw aarde.

Persoonlijke coaching is jouw unieke weg

De hamvraag waarmee we onze tocht aftrappen is: waar gaan we heen? Wat wil je met persoonlijke coaching bereiken? Misschien wil je ontdekken hoe je gelukkiger kunt worden. Of meer specifiek: hoe je een betere werk-privébalans kunt creëren. Een paar wensen die op jouw verlanglijstje zouden kunnen staan:

  • ik wil me gelukkig en tevreden voelen
  • ik wil mijn talenten beter benutten
  • ik wil meer regie over mijn leven
  • ik wil meer genieten van het leven
  • ik wil voor mezelf kunnen opkomen
  • ik wil groeien naar een betere functie
  • ik wil een betere band met mijn gezin

Er kan ook iets heel anders op jouw lijstje staan. Ieder mens is anders en iedereen behoeft andere dingen. Maar wat we allemaal nodig hebben, is balans. Balans tussen de dingen die af en toe moeten en de portie gelukkigheid die dat met zich meebrengt. Balans in wat energie geeft en wat energie kost. Genoeg te ontvangen, genoeg te geven, toch?

Is jouw leven uit balans? Kosten de dingen alleen nog maar energie? Laten we dan eens een kop koffie doen, jij en ik. Vrijblijvend kennismaken. Dan kan jij me vertellen waar je mee worstelt en waarom geluk niet vanzelfsprekend is in jouw leven.

Laat me de balans opmaken!

Waarom persoonlijke coaching?

Persoonlijke coaching is een hele ontdekkingstocht. We gaan op pad, jij en ik. Uitvissen wat je drijft en wat je voedt. Ontdekken waar jouw geitepaadje naar geluk ligt. Vaak lopen we daarbij meteen al in het eerste het beste struikgewas vast. Ho eens even. Waarom wil je dat ene doel eigenlijk bereiken? Carrière maken klinkt bijvoorbeeld heel mooi, maar als daarmee je doel is om meer zichtbaar te worden dan moeten we even een paar stappen terug. Want waarom denk jij dat je onzichtbaar bent?

Persoonlijke coaching geitepaadje

Persoonlijke coaching draait dus ook om te ontdekken hoe je gelukkig wordt met jezelf. Kijk eens in de spiegel; wie heb je eigenlijk bij je op jouw ontdekkingstocht? Is die persoon goed genoeg? We gaan daarbij op zoek naar overtuigingen of patronen die mogelijk ooit helpend voor jou waren, maar nu niet meer nodig zijn. Wat leveren ze je nu nog op? Of zijn ze simpelweg niet meer relevant?

De struikjes en obstakels die jouw pad versperren, die leggen we uitgebreid onder de loep. Want zonder dat inzicht blijf je voortdurend over dezelfde hobbels struikelen en kom je nooit vooruit. De methode die mijn persoonlijke coaching zo succesvol maken heet Transactionele Analyse

Transactionele analyse

Transactionele analyse (TA) biedt een unieke manier om te kijken naar hoe mensen communiceren en interacties hebben. Jouw communicatie en gedrag wordt namelijk vaak beïnvloed door de verschillende rollen die je speelt in je leven. Soms kun je vast blijven zitten in bepaalde rollen die niet langer passend zijn in het hier en nu.

Deze rollen zijn niet zomaar ontstaan. Ze hebben je zeker iets opgeleverd in het verleden. Maar het kan zijn dat ze je nu belemmeren om te groeien en te veranderen. Als coach kan ik je helpen om je bewust te worden van deze rollen en patronen. Met behulp van transactionele analyse kunnen we deze onderzoeken - en indien nodig, lekker omver gooien.

Ben je klaar om oude koeien overboord te zetten en verandering te omarmen? Kom vrijblijvend koffiedrinken en ontdek hoe transactionele analyse jou kan helpen bij persoonlijke groei.

Ja, ik ben klaar om te bloeien

Persoonlijke coaching op jouw manier

Jouw persoonlijke coaching

Persoonlijke coaching is toegespitst op jouw unieke zelfontwikkeling - en is dus letterlijk heel persoonlijk. Hoe we invulling geven aan de coaching, is daarom ook maatwerk. We volgen weliswaar in grove lijnen een vast coachingstraject, maar we gaan niets doen wat niet bij jou past. 
Hou je van wandelen? Dan gaan we op pad. Maar doe je liever een online sessie, dan is dat ook goed. Persoonlijke coaching moet vrij en ongedwongen aanvoelen. Iets waar jij zelf iedere keer weer voor kiest, omdat het je vooruit helpt. Benieuwd naar hoe dit werkt?

Maak meteen een afspraak

Dit zeggen de anderen

Ik ben trots, dat ik me kwetsbaar en open heb kunnen opstellen. Er werd door de coach geduldig gereageerd en goed geluisterd.

Vrouw
eind vijftig

Ik voel me gelukkiger omdat voor mij duidelijker is geworden wie ik ben en wat mij gelukkig en blij maakt in het leven, en vooral dat wie ik ben oké is.

Vrouw
veertig

De gesprekken die ik met Angelique heb gehad, heb ik als zeer plezierig ervaren. Ik maak nu andere keuzes die beter bij mij passen.

Man
midden vijftig

Ik heb er met meerdere mensen over gesproken hoe ontzettend fijn het was om met Angelique te praten. Zij gaf mij echt de ruimte om mezelf te zijn. Ik voelde mij op mijn gemak en veilig om mijn verhaal te vertellen. Ik voel mij nu meer gesterkt in het gegeven dat ik ertoe doe en het mijn leven is.

Vrouw
begin vijftig

Ook meer balans in jouw leven?

Op zoek naar een beter evenwicht tussen de dingen die mogen en de dingen die moeten? Meer ruimte maken voor dat wat je gelukkig maakt? Het draait allemaal om balans. Dat rottige toverwoord. Maar ook jij (of jouw team!) heeft een - zij het unieke - balans. Hoe en waar? Daar gaan we naar op zoek! Ik gids jou of je team graag richting een beter evenwicht. En die ontdekkingstocht trappen we af met een lekker bakkie koffie.

Maak een koffiedate voor een vrijblijvende kennismaking